Το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής (Ε.Τ.Α.Μ.) διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), την 2η ημερίδα που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον σε νέους ερευνητές, με τίτλο:

Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΝΕΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη και η διάχυση του έργου της νέας γενιάς ερευνητών και μηχανικών (μελών ή μη του ΕΤΑΜ), η γνωριμία καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ τους. Η ημερίδα απευθύνεται σε σπουδαστές (μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες), σε διδάκτορες (έως και 6 χρόνια μετά την απόκτηση του τίτλου) καθώς και σε ερευνητές κάτω των 40 ετών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Στο αντικείμενο της ημερίδας εμπίπτουν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

 • Κτιριακά Έργα
 • Κατασκευές Μεγάλης Κλίμακας (γέφυρες, φράγματα, σήραγγες, κλπ.)
 • Μνημεία
 • Γεωτεχνική Σεισμική Μηχανική
 • Τεχνική σεισμολογία
 • Κανονισμοί, Θέματα ανάλυσης και σχεδιασμού
 • Ειδικά θέματα που δεν περιλαμβάνονται σε κάποια από τις προηγούμενες κατηγορίες π.χ. σεισμική τρωτότητα και διαχείριση της σεισμικής διακινδύνευσης

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν πρέπει να είναι πρωτότυπες και να εμπίπτουν στο πεδίο της Αντισεισμικής Μηχανικής γενικότερα, και ειδικότερα σε μια από τις παραπάνω θεματικές ενότητες. Οι εργασίες δύναται να είναι ατομικές ή ομαδικές. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν περίληψη έκτασης έως 400 λέξεις σε ψηφιακή μορφή (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), ακολουθώντας τις οδηγίες για τη σύνταξη των περιλήψεων, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2017. Η διάρκεια των προφορικών ανακοινώσεων δεν θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά της ώρας, ενώ προβλέπεται και ειδική συνεδρία με poster. Όλες οι περιλήψεις και οι παρουσιάσεις, στην τελική τους διαμόρφωση, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΜ.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΜ (www.eltam.gr).


Με εκτίμηση,

Τα μέλη της οργανωτικής ομάδας:

 • Δημήτριος Βαμβάτσικος, Συντονιστής
 • Άννα Καρατζέτζου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 •  Κώστας Μπακάλης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
 • Νίκος Στάθας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Δάφνη Παντούσα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.