Το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής (Ε.Τ.Α.Μ.) διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), την 2η ημερίδα που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον σε νέους ερευνητές, με τίτλο:

Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΝΕΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη και η διάχυση του έργου της νέας γενιάς ερευνητών και μηχανικών (μελών ή μη του ΕΤΑΜ), η γνωριμία καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ τους. Η ημερίδα απευθύνεται σε σπουδαστές (μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες), σε διδάκτορες (έως και 6 χρόνια μετά την απόκτηση του τίτλου) καθώς και σε ερευνητές κάτω των 40 ετών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Στο αντικείμενο της ημερίδας εμπίπτουν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

 • Κτιριακά Έργα
 • Κατασκευές Μεγάλης Κλίμακας (γέφυρες, φράγματα, σήραγγες, κλπ.)
 • Μνημεία
 • Γεωτεχνική Σεισμική Μηχανική
 • Τεχνική σεισμολογία
 • Κανονισμοί, Θέματα ανάλυσης και σχεδιασμού
 • Ειδικά θέματα που δεν περιλαμβάνονται σε κάποια από τις προηγούμενες κατηγορίες π.χ. σεισμική τρωτότητα και διαχείριση της σεισμικής διακινδύνευσης

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν πρέπει να είναι πρωτότυπες και να εμπίπτουν στο πεδίο της Αντισεισμικής Μηχανικής γενικότερα, και ειδικότερα σε μια από τις παραπάνω θεματικές ενότητες. Οι εργασίες δύναται να είναι ατομικές ή ομαδικές. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν περίληψη έκτασης έως 400 λέξεις σε ψηφιακή μορφή (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), ακολουθώντας τις οδηγίες για τη σύνταξη των περιλήψεων, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2017. Η διάρκεια των προφορικών ανακοινώσεων δεν θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά της ώρας, ενώ προβλέπεται και ειδική συνεδρία με poster. Όλες οι περιλήψεις και οι παρουσιάσεις, στην τελική τους διαμόρφωση, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΜ.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΜ (www.eltam.gr).


Με εκτίμηση,

Τα μέλη της οργανωτικής ομάδας:

 • Δημήτριος Βαμβάτσικος, Συντονιστής
 • Άννα Καρατζέτζου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 •  Κώστας Μπακάλης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
 • Νίκος Στάθας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Δάφνη Παντούσα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2016 joyner lectureΑγαπητή/Αγαπητέ συνάδελφε,
με χαρά σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη 2016 Joyner Lecture από τον διακεκριμένο Καθηγητή Jonathan P. Stewart, Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του University of California, Los Angeles, με τίτλο Site response uncertainty and its implications for seismic risk characterization.
Αυτή η διάλεξη προσφέρει μια νέα ματιά στο θέμα της επιρροής των τοπικών εδαφικών συνθηκών στις αναλύσεις σεισμικής επικινδυνότητας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη διάλεξη και τον ομιλούντα στο συνημμένο αρχείο.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος Αντισεισμικής Μηχανικής (www.eltam.org) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στις 12:00, στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του κτιρίου του ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

2016 Joyner Lecture SSA Abstract_-_short_version.pdf

Site Response Uncertainty and its Implications for Seismic Risk Characterization

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάστε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Πιτιλάκης
Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Μεταπτυχιακό Προγράμματος Ειδίκευσης "Αντισεισμικός Σχεδιασμός Τεχνικών Έργων" και το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής (Ε.Τ.Α.Μ) σας προσκαλούν στην διάλεξη που θα δώσει ο Διευθυντής του Τμήματος Έργων Πολιτικού Μηχανικού του Κέντρου Μηχανικής και Υδραυλικών Έργων - Électricité de France,Dr. Jean-Jacques FRY με θέμα:

“Main hazards caused by earthquakes to embankment dams and methodology of analyses to prevent them”

Η διάλεξη θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00-12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 1ου ορόφου του Κτιρίου Υδραυλικής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

Περισσότερα

Tο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΩΝ του Τομέα Γεωτεχνικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π., διοργανώνει ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του 4-ετούς ερευνητικού προγράμματος ΘΑΛΗΣ-ΕΜΠ (MIS 380043): NAT-SEI-ISO

Πρωτότυπος Σχεδιασμός Βάθρων Γεφυρών (και όχι μόνον) σε Ρευστοποιήσιμο Έδαφος με Επιφανειακή Θεμελίωση και Φυσική Σεισμική Μόνωση

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων του ΕΜΠ (Πολυτεχνειούπολη – Ζωγράφου).

Ώρα έναρξης: 14:30

Πρόσκληση

imerida20032015prosk.jpgτο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Αντισεισμικός Σχεδιασμός Τεχνικών Έργων” σας προσκαλούν στην ημερίδα:

«ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ»

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου 10:00-16:00, στο 1ο Αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων της Επιτροπής Ερευνών Α.Π.Θ., οδός 3ης Σεπτεμβρίου – Πανεπιστημιούπολη.